GRZEGORZ WOLNY - 569/W

Nazywam się Grzegorz Wolny. Mam 37 lat i od urodzenia choruję na przepuklinę oponowo rdzeniową, w związku z czym poruszam się wyłącznie na wózku inwalidzkim, a każdy schodek, czy nawet większy próg to, niestety, problem nie do pokonania. Mieszkam w małej miejscowości, gdzie nie ma pracy dla osoby niepełnosprawnej, dlatego bardzo proszę o wsparcie finansowe, dzięki któremu będę mieć szansę na lepszą przyszłość i godne życie.

Staram się być osobą aktywną, na tyle, na ile pozwala mi moja niepełnosprawność, dlatego w szkole średniej należałem do sekcji podnoszenia ciężarów ( na leżąco ) , jeździłem na zawody i zdobywałem medale. Po ukończeniu liceum zdecydowałem się na wymarzone studia - filologię polską, które ukończyłem dzięki wsparciu dobrych ludzi, pokonując codziennie bariery architektoniczne i społeczne.

Interesuję się muzyką i komputerami, pasjonuje mnie świat, także ten wirtualny, więc często można spotkać mnie w internecie.

Jak każdy mam swoje plany i marzenia, jednak przeszkodą w ich realizacji są finanse. Wysłużony, wielokrotnie naprawiany wózek inwalidzki nie jest już tak dobry jak kiedyś, a kiedy wspominam o cenach nowych wózków wielu znajomych łapie się za głowę. Samodzielne sfinansowanie kosztów zakupu nowego sprzętu jest niemożliwe. Ze względu na chorobę pogorszył mi się także wzrok. Poprawić by go mogła operacja za "jedyne" 10000. Jak wielu osobom niepełnosprawnym mającym problemy z poruszaniem się szczególnie trudno jest mi zimą, komputer staje się wtedy moim jedynym oknem na świat... Zima to także czas, kiedy jestem szczególnie narażony na choroby nerek, co jest związane z siedzącym trybem życia. O tym, jak trudno jest wyleczyć tego typu przewlekłe infekcje i z jakim bólem oraz nakładami finansowymi się wiążą wie tylko ten, kto to przeżył.

Gdyby ktoś chciał mnie wspomóc finansowo może to zrobić przekazując 1% podatku:

Cel szczegółowy: 569/W Grzegorz Wolny

lub wpłacając darowiznę:

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „SŁONECZKO”
nr konta: 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
Tytuł wpłaty: 569/W Grzegorz Wolny

Z całego serca dziękuję za okazane wsparcie! :)