- 525/K

Uzbrojona w cierpliwość, wiarę, nadzieje i miłość stanęłam nie do walki z tobą ale o ciebie synku.

Wojtuś 7 miesiecy

Wojtuś urodził sie z przepukliną oponowo-rdzeniową, wodogłowiem i końsko-szpotawymi stopami. Pierwsze dwa miesiące swego życia spędził w szpitalu po operacji kręgosłupa i wstawienia zastawki, samotny bez miłości rodziców. Na krótko trafił do DPS, gdzie skrzyzowały się nasze drogi i obecnie jestesmy rodzicami zastepczymi dla naszego skarbka. Jest już po korekcji stópek. Pod opieką wielospecjalistyczną: neurologiczną, neurochirurgiczną, ortopedyczną, gastrologiczną, kardiologiczną oraz urologiczną w związku z neurogennym pęcherzem ( cewnikowanie przez całe życie). Pomimo trudnego startu od dnia narodzin jest bardzo pogodny i pomału nadrabia opóżnienia. Ma szanse stanąć na swoich stopach i zacząć chodzić. Wymaga to intensywnej rehaabilitacji oraz sprzętu rehabilitacyjnego i ortopedycznego. Dlatego apelujemy do ludzi dobrej woli  o pomoc na lepszą przeyszłość dla Wojtusia. Dziękujemy za każdą okazaną pomoc oraz wsparcie.

89 8944 0003 0000 2088 2000 0010

z dopiskiem "na leczenie i rehabilitację Wojtka Kasperczaka 525/k

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym '' Słoneczko"

77-400 Złotów