ZOFIA ŁUKOMSKA - 20/Ł

Dzień dobry. Mam na imię Zosia. Mam 12 lat. Mieszkam w Łazach razem z dziesięcioletnia siostrą Celinką, mamą i tatą. Chodzę do piątej klasy. Jestem wesołą dziewczynką - lubię się śmiać, wygłupiać, słuchać muzyki, bawić się z siostrą. Lubię jeździć na rowerze i bawić się w chowanego. Kocham bajki i podróże !

Zosia urodziła się jako 24 tygodniowy wcześniak. Jej szanse na przeżycie określano jako znikome. Okazało się jednak, że ma w sobie dużo siły i chęci życia – dzięki temu i fachowej pomocy lekarzy ta cudowna dziewczyna jest dziś z nami. Cierpi na mózgowe porażenie dziecięce i wiele innych chorób. Nie potrafi chodzić. Intelektualnie rozwija się bardzo dobrze. Lekarze dają jej szanse na samodzielność ruchową pod warunkiem wykorzystania wszystkich możliwości rehabilitacji.

Serdecznie dziękujemy wszystkim dobrym ludziom, za przekazanie Zosi 1% swojego podatku dochodowego za rok 2016!

Aby móc efektywnie wykorzystać swoje szanse Zosia potrzebuje wieloletniej pomocy, również finansowej. Jeśli możecie i chcecie nam pomóc – przeczytajcie, prosimy ten tekst do końca.

Bez zaangażowania bardzo wielu osób rehabilitacja Zosi byłaby prawie niemożliwa ze względów finansowych. Trudno znaleźć odpowiednie słowa podziękowań należne wszystkim, którzy przyczynili się do rozjaśniania uśmiechu naszej Córki.

Dziękujemy znanym z imienia i anonimowym Darczyńcom za dobrowolne wpłaty i przekazanie 1% podatku dochodowego. To właśnie dzięki Wam nasze dziecko ma szanse na normalne życie w przyszłości!!!

Bardzo prosimy o dalszą pomoc!

System rozliczeniowy Fundacji daje gwarancję, że zebrane środki zostaną wykorzystane wyłącznie na cele zdrowotne i edukacyjne Zosi!

Żeby przekazać Zosi 1% podatku dochodowego należy wypełnić dwie rubryki w swoim zeznaniu podatkowym PIT.  Poniżej wzór  dla  deklaracji podatkowej PIT36. W innych (PIT28, 36L, 37, 38, 39) rubryki wyglądają tak samo i znajdują się na końcu deklaracji. Po więcej szczegółów zapraszamy na stronę: www.zoszka.pl

Przekazanie dowolnego datku bezpośrednio na subkonto ZOSI:

Nr konta: 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
koniecznie z dopiskiem: „na leczenie Zofii Łukomskiej (20/Ł)
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „SŁONECZKO”
Stawnica 33, 77-400 Złotów

więcej na temat Zosi i naszej akcji: www.zoszka.pl